Уникална технология GAIA

Не можете просто така да не забележите нашите иконични автомобили. Но не се превърнахме в търсен B2B логистичен партньор само заради нашия голям автомобилен парк от CNG превозни средства. Нашият уникален продукт е GAIA, логистична платформа, посредством която се извършва комуникацията на диспечерите с куриерите и пълното организиране и планиране на поръчките от нашите клиенти. Посредством събраните данни оптимализираме всички процеси и по-нататъшни функции.

Ефективни

Ефективни

GAIA постига максимална ефективност на целия процес с помощта на непрекъснатото следене на всички данни.

Еластичност

Еластичност

Благодарение на ловкото складиране логистичните капацитети са гъвкаво приспособени към каквито и да е условия.

Екология

Екология

Иновацията на логистичния модел смекчава негативните последствия за околната среда.

Предизвикателства за настоящата градска логистика

Last mile доставките са най-скъпата част от пътя и представляват дори 53 % от общите разходи за транспорт.

Тяхното координиране е на всичкото отгоре сложен процес с много променливи. За успешността на доставките са ключови оптимализирането на времето за доставка, транспортът, консумацията на гориво или правилното използване на куриерите. Освен разноските и организацията проблем представлява и силното нарастване на броя на доставяните пратки, което причинява претоварване на уличното движение и замърсяване на въздуха в градовете. До 2030 г. се очаква, че емисиите на CO2 в гъсто населените области ще пораснат с 32 %.

Различните видове стоки на всичкото отгоре имат различен peak в различни часове. Затова често превозните средства на транспортьорите се движат почти празни.

Зоналната логистика е подход, при който между клиентите се споделят източници като например куриери или превозни средства. Благодарение на това можем да максимализираме тяхната употреба, да повишим общата ефективност на доставката, да намалим експлоатационните разходи и негативните последствия за околната среда. Всичко това ще ви предостави възможност да бъдете с една стъпка пред конкуренцията.

Платформата GAIA с приложение за pick:
лесно начало в света на e-commerce

Приложение за pick – В интернетния магазин Pennydomu.cz клиентите могат да си поръчат покупки до три дни предварително, най-бързо стоките ще могат да бъдат доставени два часа след поръчването. В рамките на сътрудничеството с Penny изобщо за първи път логистичният startup предлага и компетенции за пълния picking на поръчките. С цел спускането на тази услуга DoDo разви собствено приложение, което дава възможност за приготвяне на поръчките в най-близкия магазин и то пряко от куриера, който след това ги разкарва. Следователно поръчките от интернетния магазин по никакъв начин не нарушават нормалния ход на реалния магазин. Гарантирането на picking за клиентите означава по-нататъшно улеснение и ускорение на евентуалното пробиване на интернет.

Как това изглежда на практика?

Крайният клиент вижда само усмихнат куриер и зелен автомобил, който е докарал пратката. Но това е само върхът на айсберга. За всяка пратка с усмивка се скрива уникална технология, благодарение на която всичко пристига без проблеми навреме.

Доставка през погледа на клиента
Доставка през погледа на клиента

опознайте нашата история

Кои сме ние и какво сме доказали.

Повече информации

С удоволствие пишем за логистиката

Инспирирайте се на нашия блог от някои от новите тенденции в логистиката.

Повече информации